Bivoks wrap / Bee wax wrap

30.00DKK100.00DKK

I mine Bee wax wraps/bivoks wraps bruger vi:

  • Vores eget voks.
  • Knust harpiks fra Hedenhus (der kan man for øvrigt købe ingredienser, så man selv kan lave dem).
  • Rapsolie fra Morsø Oliemølle, jeg er vild med den olie, og jeg vil gerne være lokal.
  • Propolis tinktur, jeg tænker, de bliver lige en tand mere antibakterielle, da propolis i sig selv indeholder forskellige naturlige formere for antibiotika.

Bee wax wrap/ bivoks wrap kan bruges til det kolde køkken. Frugt, grøntsager, madpakker, ost, spegepølse, brød og over tallerkner eller skåle.

Bee wax wrappen kan bruges igen og igen, den kan holde i op til et år, derefter kan den komposteres

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Varekategori:

Beskrivelse

Jeg har I lang tid gået og tænkt over, at det var noget møj med al det plastik og stanniol, vi går og bruger til at pakke alt muligt ind i. Det kunne være rart at finde en sundere og mere bæredygtig måde at opbevare vores mad på. Jeg har set flere steder, at man kan behandle bomuldsstof med bivoks, og bruge  til at emballere med. Det viser sig, at det er en gammel form for indpakning, og man har brugt det i husholdningen i mange år inden plastik og stanniol var opfundet. Bivoks i sig selv er antibakteriel, så det har været med til at brød, ost, grøntsager og andet kunne holde sig længere. Bivoks wrap er ikke helt luft- og vandtæt, men den beskytter mod lugt og fugt, og maden kan ånde igennem.

Da vi selv har den ”grønne” bivoks og bierne laver 20% mere hvert år, end de selv skal bruge igen. Tænkte jeg, at det måtte være noget for mig. Jeg er vild med genbrugstanken, så jeg tog i genbrug og købte dynebetræk. Farverne og mønstrene bliver derfor variable. Men det må være en charme mere😊

Bivoks wrappen kan vaskes af i lunkent vand med en mild sæbe. Man skal være opmærksom på at den smelter ved ca. 50 grader, den tåler ikke mikroovn. Råt kød og fisk er den ikke så egnet til.

Jeg laver dem i tre firkantede størrelser: lille:20×25, mellem:25×32, stor:32×40. Desuden laver jeg to poser, som et rør, der er åben i begge ender. Jeg tænker, det vil være smart, for man former wrappen med varmen fra hænderne.  Så har man en poselignende ting, som man selv kan lukke i enderne. Poserne er ca. 17×30 og 24×50. Målene kan variere lidt efter mønstret i stoffet og hvordan voksen trækker i det.

Hvis du på et tidspunkt synes, de trænger til en opfriskning, kan du altid stryge dem mellem to lag bagepapir. Sæt strygejernet på bomuld, så er den ikke for varm. Der er voks nok til mange strygninger, hvor voksen fordeler sig.

Yderligere information

Størrelse - Beewrap

Lille, Mellem, Stor, Alle tre, Lille pose, Stor pose

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bivoks wrap / Bee wax wrap”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *