Honning

honning

Honning fra Spøttrup Bigård

Honning er ikke bare honning!!!
Honning har været kendt og nydt i mange tusinde år. Det har fra tidernes morgen været et eksklusivt tilskud til kosten. Honning er stadig et naturprodukt, der kommer fra biernes forunderlige verden.

Honning siden 1982

Her på Spøttrup Bigård har vi haft bier siden 1982. Stadig efter så mange års erfaring, kan vi blive overrasket over nye forunderlige ting, der sker i bifamilierne. – Det er DER passionen og udfordringerne ligger i at være biavler.

På Spøttrup Bigård høster vi honning flere gange om året. Vi laver sæson honning. Den første honning vi slynger, er forårshonningen fra de gule rapsmarker, derefter kommer sommerhonningerne med bl.a. hvidkløver- og tidselhonning. Vi slutter sæsonen med lynghonning fra Nationalpark Thy.
Sådan behandler vi honningen: Når honningen er moden i bistaderne, rystes bierne af tavlerne, og de fyldte, forseglede tavler tages med hjem og slynges straks derefter. Honningen sies, og kommes i tappespande. Her står den til den bliver moden. Vi rører i honningen og biavleren fornemmer, når den har den rette konsistens. Derefter sættes den på glas og er klar til nydelse.