0
Your Cart

Tidselhonning
Honningbierne og biodiversitet
Ejeren af marken har i flere år været optaget af biodiversitet. Ca. seks fodboldbaner har fået lov til at blive mere ”Vild Med Vilje” og mangfoldig på planter og vilde blomster. Tidslerne har overtaget store dele af marken.
Tidsler i massevis
Tidsler blomstrer fra juni til september. Majestætisk står de med deres flotte lilla farve og knald grønne stængel. Og jo, de stikker lidt, men de er ualmindeligt vigtige for alle insekter og bierne er vilde med dem og elsker at bestøve dem.
Nektar og honning
Nektar er sukkervand, som blomsten laver. Bierne suger nektaren op fra blomsterne og tager den med hjem til bistadet. Både de voksne bier og larverne spiser det. Honningbierne laver det om til honning.
Bierne laver mere honning end de selv skal bruge
Når tidslerne engang i september er afblomstret, tager vi de honningtavler med hjem, som bierne har i overskud. Honningbier er sådan indrettet at de samler mere end de skal bruge. Bierne har sørget for at inddampe honningen. Det kan vi se ved, at de lægger et vokslåg på de enkelte celler.
Vi slynger honningen
Vi tager de tavler med honning med hjem, som bierne ikke selv skal bruge. Vi tager nænsomt vokslåget af og slynger honningen i en slynge. Honningen bliver siet og hældt i en beholder, hvor det står og modner.
Biavlerens gefühl
Efter mange års erfaring hos biavleren er det for ham vigtigt at se på farven og mærke på konsistensen af honningen, før han ved, at nu er det ved tiden, at sætte honningen på glas. Vi har et køligt rum, hvor glassene kan stå tørt og køligt vinteren over.
Smagen af tidselhonning
Ja, her mangler vi ord. Den er sødelig og frisk i smagen, men den har også en krydret eftersmag. Den har en guld gylden farve. Man bliver glad af at spise tidselhonning.

Tænk

-At spise honning fra en plante, der er SÅ få der elsker og SÅ mange, der hader og smager SÅ godt.

Vægt 0.5 kg