0
Your Cart

Sommerhonning

En sommerdag i juli

Kender du den dag, hvor solen skinner, himlen er blå med enkelte skyer og det summer af bier og andre insekter. Man kan kun blive glad i låget af al den virksomhed, der findes i naturen sådan en dag.

De flittige bier

Når rapsmarkerne er afblomstret, må bierne finde andre blomster og buske med masser af pollen og nektar.  Planterne gør, alt hvad de kan for at tiltrække bierne, så de kan overføre pollen fra blomst til blomst, og derved blive bestøvet. Bierne samler pollen og nektar. Dels for at dække deres eget behov for føde til både dronningen, larverne, de øvrige bier og for at samle forråd til vinteren.

Dronningen og dronerne

Dronningen kan lægge op til 2.000 æg i døgnet – mere end hendes egen vægt. Rundt omkring hende står flere arbejderbier klar til at servicere hende. Dronningen lægger to slags æg. Befrugtede æg, som bliver til nye arbejderbier, der klarer alle de praktiske opgaver såvel inde som ude. Ubefrugtede æg som bliver til droner. Han bier, som har en eneste funktion – de skal parre sig med nye dronninger. Det foregår oppe i luften, de lander på ryggen af dronningen, stikker penis ind i skeden og afleverer sæden. Herefter svulmer penis op og når de flyver væk, bliver penis siddende i dronningens skede. Dronen dør: ”Det kalder man knald og fald

Fra æg til bi

Når dronningen lægger et befrugtet æg, er der to muligheder:

  1. hvis larven fodres med gelé royal, bliver det til en ny dronning, det tager 12 dage.
  2. hvis larven fodres med pollen og nektar, bliver det til en arbejderbi, det tager 21 dage.

lægger dronningen et ubefrugtet æg, bliver det til en drone, det tager ca. 28 dage.

Honning fra Spøttrup Bigård

Vi høster honning fra de forskellige planter og får derved forskellig smag og udseende på honningen. I Danmark er honningen generelt lysere end fra lande med varmere klima. Vi tager honningtavlerne med hjem og slynger honningen i en slynge. Honningen bliver siet i tappespande, her modner den til biavleren fornemmer, den er klar til at komme på glas.

Sommerhonning 

Sommerhonning er lidt mere gylden i farven end forårshonningen. Den har en lidt anden smagsnuance. Den smager rigtig godt på nybagt brød med en varm kop te til. Eller hvis man har friske jordbær, så bliver det ikke meget bedre.

Vil man gerne have lidt mere smag i en dressing med honning – er sommerhonningen meget velegnet

Vægt 0.5 kg