0
Your Cart

Økologisk hvidkløver

På vores egn er der en økologisk planteavler. Han dyrker hvidkløver for at høste hvidkløverfrø. Han lejer bifamilier, for at være sikker på at hvidkløveren bliver bestøvet.

Hvidkløver bliver ikke bestøvet uden bier.

For hver hektar (=10,000m2) med hvidkløver skal der være to bifamilier. Når en bifamilie er på sit højeste om sommeren er der mellem 50,000og 60,000 bier.

Hvordan får vi forskellige honninger

Når de gule rapsmarker er afblomstret. Nektaren er væk og bestøvningen er foregået. Tager vi honningen fra bierne og sætter bifamilierne ud på den økologiske hvidkløvermark. I juni måned står blomsterne på spring til at blomstre.

En blomstrende hvidkløvermark

Kommer du forbi en blomstrende hvidkløvermark, bør du stoppe op. En dag hvor solen skinner, og der er den rigtige fugtighed, får du en oplevelse for både syns-, lugte-, og høresansen. Marken er som et frodigt, blomstrende hvidt tæppe, der har en meget karakteristisk duft af hvidkløver. Bierne summer og man fornemmer virkelig Holger Drachmanns forårs sang ” Se det summer af sol over enge”

Gensidig fornøjelse

Man kan sige det er en gensidig fornøjelse for den økologiske planteavler og biavleren at dyrke hvidkløver sammen. Planteavleren får bestøvet sine frø og biavleren får hvidkløver honning.

Hvidkløveren sætter frø

Når hvidkløveren er afblomstret, henter biavleren honningen hjem fra staderne og slynger honningen ud. Hvidkløver honningen kommer på tappespande, hvor den bliver rørt og modner naturligt. Det er biavlerens erfaring, der afgør hvornår honningen er klar til at komme på glas.

Hvidkløverhonningen

Hvidkløverhonning har en fantastisk flot gul/brun farve. Honningen har en frisk smag af sol og sommer og smager herligt på jordbær, is, yoghurt og nybagt brød.

 

 

 

Vægt 0.5 kg