Nationalpark Thy
Kender du den dag sidst i august, hvor familien tar’ en tur på heden og for at opleve lyngen. Den kan stå som et fuldstændigt lilla tæppe. Alle sanser bliver stimuleret her. Synet, lugten, hørelsen, følelsen af uberørt natur – en ægte naturoplevelse.
Lyngheden
Lynghonningen er samlet enten ved Nørre Vorupør eller Klitmøller. Det er et besøg værd og noget helt særligt at vandre rundt derude på lyngheden. Stikker man næsen helt ned i lyngen, kan man tydeligt dufte, den særprægede duft lyng har. Er man så heldig at have en dåse lynghonning stående derhjemme, kan man huske oplevelsen lige så længe, der er lynghonning i dåsen.
At høste lynghonning er noget helt særligt
Det er en ganske særlig begivenhed, når vi på Spøttrup Bigård flytter bistaderne på lyng – det er ved at være afslutningen på en sæson. Forholdene er aldrig ens fra år til år.
De gamle biavlere siger: det er årets guld. Der er så mange naturlige faktorer, der er afgørende for om der kommer noget lynghonning. f.eks. vejrforholdene - det skal gerne være lidt fugtigt, solen skal skinne, så bierne kan flyve, det må ikke blæse for meget. Det er det der gør det hele så spændende.
Naturen er sin egen
Det er det fantastiske ved at følge naturens gang, man kan aldrig helt selv bestemme, hvordan tingene skal være. Naturen er sin egen.
Lynghonning
Lynghonningen er noget særligt med sin ravgyldne farve. Den har en kraftig krydret duft med en karakteristisk sød, krydret og kraftfuld smag. Det er den honning vi har i Danmark, som har mest smag. Vi synes, den smager fantastisk på nybagt brød.
Lynghonning i madlavning
Den giver en meget stærk lynghonningsmag i madlavning. Hvis man skal bruge honning i te eller i stedet for sukker i madlavning, foretrækker vi forårshonningen.