0
Your Cart

Besøg Spøttrup Bigård

Står du lige og mangler noget honning

  • Står du lige og mangler noget honning , er din sæbe sluppet op, eller kunne du godt bruge en gave til en god ven.  Så ring endelig, og vi kan finde et tidspunkt, hvor du kan komme ud til os.

mobil 22 86 07 28

Vil du gerne have en naturoplevelse med din familie, arbejdskolleger eller nogle gode venner?

Vi viser og fortæller om biernes forunderlige verden. Vi har bistader herhjemme, som vi kan ”stikke næsen i”

Vi fortæller om årets gang i et bistade. Hvordan bierne om foråret udvikler sig, når dronningen lægger æg. Hvordan de forskellige årstider og planter er afgørende for, hvilken honning vi slynger fra bierne. Der er smagsprøver på de forskellige honninger.

Sæt 1-2 timer af til at komme ud og få en oplevelse. Ring til os og vi kan lave en aftale om, hvornår det passer.  mobil 22 86 07 28

 

 

Honning er ikke bare honning. Vi har bigårde rundt omkring på steder, hvor vi kan høste forskellig honning.

F.eks. den meget lyse og søde forårshonning fra de gule rapsmarker. Vi har bier til bestøvning på en 52 tdr. land økologisk hvidkløvermark. En 9 tdr. land ”Vild med vilje” mark. Marken har været ”vild” i mange år, og den er fuld af store, lilla, svulmende tidsler. Bierne er vilde med dem, og gir en markant god smag i honningen. En alm. sommerhonning, som står rundt omkring i Salling. Cirka 1. august sætter vi bistader til lyngarealerne i Nationalpark Thy. Vi har steder i Nørre Vorupør og i Klitmøller. Det er den mest krydrede og stærke honning, vi får.

Vi henter honningen hjem, når de specielle blomster afblomstrer. Vi slynger honningen, lader den modne og putter den uopvarmet på glas. Derved får vi forskellig smag på vores honning.

Vi laver selvfølgelig smagsprøver på vores forskellige honninger, så I selv kan vurdere, hvilken I bedst kan li’.

”Bi-produkter” Vi har fået fokus på, at vi ikke ”bare” laver honning. Bierne skaber en bred vifte af andre brugbare produkter. Foruden i honningen findes der for eksempel i propolis og pollen et hav af enzymer, mineraler, vitaminer, aminosyre, der har antibakterier, svampenedbrydende og antioxidante egenskaber.

Der fortælles om creme- og sæbefremstilling. Bivoks wraps, som bruges til indpakning stedet for stanniol og plastik. Endvidere fortæller vi om pollen og propolis. Hvordan det er et gammelt naturmiddel, som mere eller mindre er blevet glemt.

  • et lille naturmirakel fra blomsterbestøvning til nektar, honning og andre ”bi-produkter.