0
Your Cart

På Spøttrup Bigård laver vi honningsæbe ud fra vores sunde fornuft.  I vores verden som er fyldt med alle mulige tilsætningsstoffer, kemikalier og pesticider, som vi almindelige mennesker ikke kender virkningen af, synes vi, det er helt rigtigt at lave et produkt, som kun består af helt naturlige ingredienser.

Spøttrup Bigård giver os muligheden for at have tilgang til alle ”biprodukter” i deres helt naturlige form, uden de er forarbejdet eller ændret på nogen måde. Sæben har ingen duft, for der er ikke tilsat duftstoffer, æteriske olier eller anden parfume.

Sæben med honning fabrikeres ud fra de traditionelle principper for at lave sæbe, som har været brugt siden de romerske - og græske bade lang til før vor tidsregning. Den kemiske reaktion, som danner sæbestoffet, kaldes forsæbning.  Vi producerer en håndlavet kold forsæbning, dvs. man blander varm lud i smeltet fedtstof. Rører det grundigt og hælder sæbemassen i en form, hvor det forsæber videre i et til to døgn. Sæben har nu en fast form, som kan tages ud og skæres i stykker. Her på Bigården skærer vi det ud på en gammeldags brødskærer. Vægten kan derfor variere en smule, for når sæben modner, fordamper vandet i sæbeluden. Men som udgangspunkt vejer den 100 gram.

I honningsæben med pollen er der fokus på biernes indsamling af blomsterstøv. Blomsterstøv er rig på proteiner, vitaminer, mineraler og kulhydrater. Bierne bruger pollen som næring til deres yngel og unge bier.

Kan du lide en sæbe som skummer meget og er fyldt med proteiner, mineraler, vitaminer og kulhydrater? Pollen er kendt for at genopbygge hudceller og at gøre huden stærkere. Pollen er ikke et ensartet produkt, det kan variere alt efter hvilke planter bierne har indsamlet pollen fra. Har du tendens til pollenallergi, bør du være opmærksom på allergiske reaktioner, og måske bruge en af de andre honningsæber.

Indpakningen til sæben er et stykke hessian og en grøn hæklet uldsnor bundet omkring, så man kan kende den i forhold til de andre sæber - en bæredygtig indpakning.