0
Your Cart

Shampoobaren med honning er fuldstændig som honningsæben, den mangler kun bi-voksen. Jeg ville så gerne lave en sæbe til håret, for når sæber, som hårshampoo er flydende, skal der konserveringsmidler i. Jeg kender ikke nok til de forskellige parabener og konserveringsmidler, som kan være allergifremkaldende. Så derfor undgår jeg dem fuldstændigt ved at lave en fast traditionel hårsæbe med honning, også kaldet shampoobar.

Sæbe er ikke bare sæbe. Sæben er koldrørt efter de urgamle principper . Den består af sæbelud, en kraftig basisk væske, som i sig selv er ætsende. Heri blandes olie/fedt. Herefter indgår en kemisk proces, som kaldes FORSÆBNING.

Man siger, at hvis sæbe ikke er rørt af sæbe og lud, er det pr. def. ikke rigtig gammeldags sæbe!

Shampoobaren er duftfri, den indeholder ingen æteriske olier eller andre dufte. Dog kan man ane en let naturlig aroma af honning.

Du får en helt anden oplevelse, ved at vaske dit hår med en shampoobar i forhold til den konventionelle hårshampoo. Det høje indhold af kokosolie gør sæben skummende og rensende.

Når du vasker håret med shampoobar, skal du skumme både hovedbund og håret godt op, massere det grundigt, skyl godt efter med vand. Det kan virke fedtet, hvis sæben ikke er skyldet ordentligt ud.

Har du tyndt og fint hår, vil det være en fordel, da sæben giver håret mere fylde. Har du svært ved at rede dit hår ud, kan du med fordel skylle efter med vand iblandet  lidt eddike, så er håret til at rede ud igen.

Håret bliver super blødt, hovedbunden klør ikke, men føles mere ren - "det må da være naturligt og godt for hovedbunden og håret.

Indpakningen til sæben er et stykke hessian med en hvid hæklet uldsnor bundet omkring, så man kan kende den fra de andre sæber - en bæredygtig indpakning.