0
Your Cart

Grundingredienserne til denne sæbe er de samme som til honningsæben. Her er der yderligere  tilført ren rå propolis

Propolis er et helt unikt vidundermiddel - glemt fra gamle dage. Propolis er biernes vigtigste forsvarsmiddel mod bakterier, svampe og virus. Bierne indsamler det klæbrige stof fra træernes knopskæl, blander det med spyt og evt. voks og bruger det i bistadet som beskyttelse mod infektion. Forskning har vist at propolis har antibiotiske egenskaber og styrker immunforsvaret. Den har været brugt hele vejen op gennem historien og er kendt allerede fra det gamle Ægypten, hvor man brugte propolis til balsamering.

Her på Spøttrup Bigård samler vi selv al propolis ind fra bistaderne. Det er typisk i de perioder, hvor vi slynger honning. Der kommer magasinerne med tavlerne ind med honning, og der hvor bierne har tættet med propolis, kan det indsamles og puttes i lufttætte bøtter, så det kan holde sig hele vinteren.

Det er meget tidskrævende at producere propolis, men som biavlere har vi jo direkte adgang til at skrabe det af rammerne og bistaderne.  Det er det rene ”guld”

 

Der er altså noget særligt, med det der propolis:

Når jeg får et forkølelsessår på læberne, bruger jeg honningsæbe med propolis. Jeg skummer læberne ind i sæben, masserer det lidt og skyller af med vand. Det gør jeg fire til fem gange om dagen. Betændelsen forsvinder, og der kommer sår på, som heles også med skum fra propolissæben.

”Biavleren” har altid døjet med udslet / skurv i hovedbunden, nu vasker han sig altid med honningsæbe. Det er væk.

Har man svamp mellem et par tæerne, kan det holdes væk med honningsæbe med propolis. Hvis der går nogle dage uden brug af propolissæben, bliver der hurtigt åbent sår mellem tæerne.

Vores gode ven Jacob barberer sig med skum fra propolissæben. Nu døjer han ikke mere med røde knopper på kinderne, som han ellers fik, da han barberede sig med alm. barberskum.

Får man et brandsår, gør det ikke ondt, når man forsigtigt masserer sæbeskum på brandsåret. Den ømhed og svien et brandsår giver forsvinder hurtigt, og der kommer sår som læges med sæben og cremen med propolis.

Hvis man har allergiske symptomer eller er overfølsom over for dufte, parfumer eller tilsætningsstoffer, så er honningsæben med propolis et særdeles godt produkt.

Indpakningen til propolissæben er et stykke hessian og en rustrød hæklet uldsnor bundet omkring, så man kan kende dem i forhold til de andre - en bæredygtig indpakning.