0
Your Cart

Shampobar med propolis

Shampoobaren med propolis er fuldstændig som shampobaren med honning, her er der bare yderligere tilført propolis. Propolis er et helt unikt vidundermiddel – glemt fra gamle dage. Propolis er biernes vigtigste forsvars-middel mod bakterier, svampe og virus. Bierne indsamler det klæbrige stof fra træernes knopskæl, blander det med spyt og evt. voks og bruger det i bistadet som beskyttelse mod infektion.

Forskning har vist at propolis har antibiotiske egenskaber og styrker immunforsvaret. Den har været brugt hele vejen op gennem historien og er kendt allerede fra det gamle Ægypten, hvor man brugte propolis til balsamering.

 

Propolis

Her på Spøttrup Bigård samler vi selv al propolis ind fra bistaderne. Det er typisk i de perioder, hvor vi slynger honning. Her kommer magasinerne med tavlerne ind med honning, og der hvor bierne har tættet med propolis, kan det indsamles og puttes i lufttætte bøtter, så det kan holde sig hele vinteren.

Det er meget tidskrævende at producere propolis, men som biavlere har vi jo direkte adgang til at skrabe det af rammerne og bistaderne.  Det er det rene ”guld”

Hvis man har allergiske symptomer eller er overfølsom over for dufte, parfumer eller tilsætningsstoffer, eller har en tør / usund hovedbund,  så er shampobaren med propolis et særdeles godt produkt.

 

Sæbe er ikke bare sæbe

Sæben er koldrørt efter de urgamle principper . Den består af sæbelud, en kraftig basisk væske, som i sig selv er ætsende. Heri blandes olie/fedt. Herefter indgår en kemisk proces, som kaldes FORSÆBNING.

Man siger, at hvis sæbe ikke er rørt af sæbe og lud, er det pr. def. ikke rigtig gammeldags sæbe!

Shampoobaren er duftfri, den indeholder ingen æteriske olier eller andre dufte. Dog kan man ane en let naturlig aroma af honning.

Du får en helt anden oplevelse, ved at vaske dit hår med en shampobar.

 

Indpakning

Indpakningen af shampobaren med propolis er et mix af honningsæben med propolis og den alm. shampobar.

Der er et stykke hessian og en hvid og rustrød hæklet uldsnor bundet omkring, så man kan kende dem i forhold til de andre. – en bæredygtig indpakning.

Vægt 0.1 kg