Ren rå propolis

110.00DKK

Der har været utroligt meget propolis i år – flot, klistret og helt fantastisk. Jeg har aldrig set så meget propolis i staderne som i år. Måske er det, fordi det har været så varmt. For bakterier, vira, og svampe florerer vel mere, når det er varmt. Og det er jo derfor bierne laver propolis:

 

OBS: Pakken indeholder 10g. Propolis.

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Hvad er Propolis

Propolis er et antibakterielt stof, som bierne henter i harpiks fra træer. De bruger det til at beklæde alle de indre overflader i bistadet mod angreb af bakterier, virus og svampe.

Vi mennesker har gennem tiderne taget propolis fra bierne og tygget det som et aktivt stof mod en lang række sygdomme. Prøv at gå ind på hjemmesiden Her . Der kan du læse om alt det propolis er godt for.

Manuka honning fra New Zealand indeholder en del stoffer, som også findes i propolis.

Selv bruger vi det altid, når en forkølelse eller halsbetændelse er under opsejling. Et vidundermiddel ved tandkødsbetændelse og lungebetændelse. Der er fundet op til seks forskellige naturlige antibiotika i rå uforarbejdet propolis. Her er du garanteret et rent naturprodukt fra en ”rigtig” biavler.

Sådan bruges propolis:

Tyg det som tyggegummi

Vi skraber propolissen af rammerne, så det er fuldstændig uforarbejdet. Det vil sige, det er råt og uensartet i udseende. Der er ikke tilsat noget som helst. Vi har renset det, men der kan forekomme ganske få træsplinter, men ikke noget af hygiejnisk betydning.

Start med en klump på to-tre stykker propolis (på størrelse med en ært). Den er let at tygge og er langtidsvirkende pga. dens naturlige indhold af bivoks og harpiks. Du kan sagtens sluge det, men jo længere tid du har det i munden, jo længere er virkningen. Den sætter sig fast i ganen eller tænderne, der hvor du helst vil have den siddende. Sætter du det fast i ganen natten over, virker det hele natten, mens du sover. Smagen kan virke svagt ætsende og meget anderledes, når du får den i munden, men den har en bakteriedræbende effekt.

Sørg for altid at have propolis på lager, så kan du overmande en forkølelse eller anden infektion, inden det går galt.

NB: Ganske, ganske få kan have allergi over for propolis. Vi har ikke oplevet nogle, men det kan forekomme, hvis du føler ubehag.

Holdbarhed for propolis:

Propolis kan holde sig næsten evigt. Dens funktion er jo at forhindre bakterier og svampe i at florere. Du kan opbevare det tørt og mørkt uden fugt. Hvis du vil være helt sikker, så put det i fryseren. Og tag det op du skal bruge.

Yderligere information

Vægt0.010 kg