Spændende nyhed: Bee wax wrap

Vil du gerne undgå stanniol og plastikposer i din husholdning?

Bee wax wrap / Bivoks wrap kan hjælpe dig😊

Bee wax wrap / Bivoks wrap kan bruges igen og igen – faktisk op til et år.

Det er stof imprægneret med bivoks, harpiks, olie og propolis, så maden kan ånde naturligt og er naturligt antibakteriel.

Jeg har I lang tid gået og tænkt over, at det var noget møj med al det plastik og stanniol, vi går og bruger til at pakke alt muligt ind i. Det kunne være rart at finde en sundere og mere bæredygtig måde at opbevare vores mad på. Jeg har set flere steder, at man kan behandle bomuldsstof med bivoks, og bruge  til at emballere med. Det viser sig, at det er en gammel form for indpakning, og man har brugt det i husholdningen i mange år inden plastik og stanniol var opfundet. Bivoks i sig selv er antibakteriel, så det har været med til at brød, ost, grøntsager og andet kunne holde sig længere. Bivoks wrap er ikke helt luft- og vandtæt, men den beskytter mod lugt og fugt, og maden kan ånde igennem.

Da vi selv har den ”grønne” bivoks og bierne laver 20% mere hvert år, end de selv skal bruge igen. Tænkte jeg, at det måtte være noget for mig. Jeg er vild med genbrugstanken, så jeg tog i genbrug og købte dynebetræk. Farverne og mønstrene bliver derfor variable. Men det må være en charme mere😊

YouTube er fantastisk til at finde ud af, hvad er det for noget, og hvordan de kan laves.

Så i mine Bee wax wraps eller bivoks wraps bruger vi:

    1. Vores eget voks.

 

    1. Knust harpiks fra Hedenhus (der kan man for øvrigt købe ingredienser, så man selv kan lave dem).

 

    1. Rapsolie fra Morsø Oliemølle, jeg er vild med den olie, og jeg vil gerne være lokal.

 

  1. Propolis tinktur, jeg tænker, de bliver lige en tand mere antibakterielle, da propolis i sig selv indeholder forskellige naturlige formere for antibiotika.

Se den her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *